среда, 25. фебруар 2015.

ODBOJKA SE ZATO VOLI!

Teško je naći prave reči koje bi opisale utakmicu Niš - Kosovska Mitrovica, odigranu u ponedeljak, a pritom izbeći fraze poput: "uživali smo u meču", "takav meč odavno nije viđen", "sjajana predstava", "predivan ambijent", "žestoka borba". Umesto toga reći ćemo samo da ljubitelji odbojke i dva dana nakon njenog završetka još uvek prepričavaju detalje i najzanimljivije poene. 

Posle dva sata igre na semaforu je stajalo 2:2 u setovima i 12:12 u petom setu. Utakmica kao da je u tom trenutku ponovo bila na svom početku. Presudio je naredni poen, obe ekipe imale su po dva napada i priliku da ga osvoje, a onda su gosti pogrešili na radost domaćih navijača. Nakon toga Niš je dobio set rezultatom 15:12 i nastavio svoj put ka osvajanju prvog mesta.


Odbojkaši i jedne i druge ekipe, utisak je, pružili su svoj trenutni maksimum. Bilo je tu i dosta grešaka, ali je sve vreme bila uočljiva velika želja da se svaki poen dobije. Obe ekipe su padale tokom meča, a zatim se na volšeban način vraćale i odbijale da se predaju.

Takav njihov angažman naravno nije ostavio ravnodušnim ni publiku koja se naročito u petom setu aktivno uključila u utakmicu. Naš skorašnji poziv publici da u većem broju dolazi na utakmice za sada i nije dao puno rezultata. Jasno je da je povećanje posete proces koji će trajati, ali važno je da postoji dobra osnova odnosno kvalitetan tim koji vredi podržavati. Zato sada ponavljamo poziv svima onima koji dolaze na utakmice, povedite sa sobom nekog ko do sada nije dolazio, biće Vam zahvalan. Nova prilika je već za vikend 07/08 marta kada u Niš stiže ekipa Bukovica Putevi iz Ivanjice.


Kraj utakmice obeležila je velika radost domaće ekipe, ali i sportsko ponašanje obe ekipe koje su po završetku čestitale jedna drugoj na pruženoj partiji. Slika koju je bilo lepo videti. Na kraju zahvalni smo i odbojkaškom klubu Niš i odbojkaškom klubu Kosovska Mitrovica na igri koju su prikazali. Podsetili su nas zašto volimo odbojku i smatramo je najlepšim sportom na svetu. Svima onima koji nisu pogledali meč od srca preporučujemo da pogledaju barem ovu skraćenu verziju na YouTube i budu u hali sledeći put.


Нема коментара:

Постави коментар