субота, 21. новембар 2015.

DOŠLO JE HILJADU LJUDI!



Godinama smo sanjali da se u Nišu na odbojkaškoj utakmici pojavi veliki broj gledalaca, da naši klubovi igraju protiv atraktivnih i kvalitetnih protivnika, da utakmice budu neizvesne, da gledamo dobru odbojku. Četvrtak 19.11.2015. godine je dan kada se sve ovo dogodilo. U halu Čair, na megdan domaćem Nišu, stigao je vicešampion zemlje beogradski Partizan. Okupilo se oko 1000 ljudi, navijača oba kluba. Prisustvovali smo sjajnom meču. Šta još možemo da poželimo od jednog ovakvog događaja? Još samo pobedu. Pobedu koju je bilo jako teško izvojevati protiv mlade, ali veoma talentovane i kvalitetne ekipe Partizana čijom je igrom izuzetno dirigovao reprezentativac Ivan Kostić. Teško, ali ne i nemoguće.

Niš - Partizan, 19.11.2015.

Niš - Partizan, 19.11.2015.

A, počelo je kao u bajci. U opisanom ambijentu domaći odbojkaši poveli su u prvom setu sa 14:06, poveli i stali. Poen po poen topila se prednost da bi Partizan izjednačio na 23:23, a zatim i dobio set sa 27:25. Nastavak je doneo veliku borbu, 25:20 za Niš i izjednačenje na 1:1 u setovima. U trećem setu domaći su se primakli na 23:24 ali na kraju ostali „kratki“ za jedan poen 23:25 i 2:1 za Partizan. Još jednom se pokazalo da je upravo to rezultat koji ove sezone „leži“ odbojkaškom klubu Niš – ekipi koja nikad ne odustaje. Narednu deonicu obeležila je dobra igra domaće ekipe, 25:18 i sve je bilo spremno za početak petog seta. 

 
Niš - Partizan, 19.11.2015.

Peti set poznat je u odbojkaškom svetu kao „lutrija“. I ovoga puta kuglica se zaustavila na boji odbojkaškog kluba Niš. Ali trebalo je pre toga stići prednost Partizana od 7:4 i 13:11, a zatim spasiti i tri meč lopte koje je imao protivnik. Dodaćemo i dve kontre za Partizan kod rezultata 16:15. Sve ovo su izdržali domaći, a zatim realizovali svoju treću meč loptu na utakmici i dobili set rezultatom 20:18.

Niš - Partizan, 19.11.2015.
 
Niš - Partizan, 19.11.2015.
O imenima je uvek nezahvalno govoriti, ali reći ćemo da su kapiten Pržić i Opačić bili nezaustavljivi u napadu, da su Stojković i Mijalković dominirali u bloku, da su Perović i Angelovski bili sjajni na prijemu, da je Aca Pejčić bio odličan u prvom setu, da je „kuvanje“ Strahinje Kuburovića u petom setu za 16:16 podiglo salu na noge, da je Dušan Jović odradio kvalitetan posao na prijemu i u odbrani, da je Aleksandar Ilić odlično servirao, da Jelić i Kostadinović nisu igrali ali su srčano bodrili svoje saigrače i da je ekipom komandovao tandem Stefanović/Nikolić. Svi oni zajedno čine veliku ekipu. Važno je pomenuti sve ove momke koji su tvorci velike, prve prvenstvene pobede u istoriji kluba nad Partizanom.

Niš - Partizan, 19.11.2015.


Hvala i jednoj i drugoj ekipi na pruženoj partiji, hvala svima koji su bili u hali i navijali za svoj tim. Svi smo zajedno bili neizostavni deo jednog odbojkaškog spektakla. Kao što rekosmo na početku godinama smo sanjali o ovakvim događajima. Ova utakmica bila je ostvarenje sna. Ostaje nam da poželimo da ovakve utakmice imamo svake sezone, a mi ćemo biti tu da uživamo. 

Нема коментара:

Постави коментар