среда, 4. новембар 2015.

NOVA EPOHA NIŠKE MUŠKE ODBOJKE!

Teško je, s obzirom na uspešnu superligašku premijeru u Čairu, početi osvrt na učinak niških odbojkaških klubova u prošlom kolu bez euforije i bez korišćenja krupnih reči. Pokušaćemo. Odbojkaški klub Niš savladao je u drugom kolu Superlige Novi Pazar sa 3:2 (17:25, 31:29, 22:25, 25:22, 15:10) u setovima. Po prvi put u istoriji kluba vezane su dve pobede u eliti, klub se po prvi put nalazi na drugom mestu na tabeli. Savladana je ekipa koja je ove sezone sastavljena da se bori za vrh i čiji je trener proslavljeni Milorad Kijac. Malo je bilo onih koji su očekivali pobedu, niški odbojkaši obećavali su veliku borbu. Obećanje su ispunili. Nakon prvog seta u kome ih je sasekla trema od Superligaške premijere pred domaćom publikom pokazali su da mogu da budu ravnopravni, pa i bolji od veoma kvalitetnog Novog Pazara, koji će uskoro debitovati na evro sceni. Učešćem u Superligi i pobedama koje su ostvarene nesumnjivo je počela nova epoha u istoriji niške muške odbojke. Verujemo da će biti uspešnija od svih prethodnih i da će dugo trajati.


Niš - Novi Pazar, pred početak petog seta, 31.10.2015.

Publika je odgovorila na poziv OK Niš i pružila podršku. Igrači su ih na najbolji način pozvali na sledeće mečeve - velikom borbom i pobedom. U postavi kola ovoga puta bilo je mesta za Nemanju Opačića, dok je mesto u drugoj postavi pripalo kapitenu Predragu Pržiću i treneru Saši Stefanoviću.

Niš - Novi Pazar, kraj utakmice, 31.10.2015.

Euforiju smo pokušali da izbegnemo i treba je izbeći jer su pred ovom ekipom brojni izazovi, a sasvim sigurno i brojni uspesi. Ne treba ih opterećivati i imati prevelika očekivanja. Rezultati će doći iz rasterećenosti ekipe.

U sledećem kolu u petak 6. novembra OK Niš gostuje Ribnici u Kraljevu. U najvišem rangu takmičenja Niš (tada Student) i Ribnica igrali su dva puta. Oba meča odigrana su u sezoni 1976/77 i dobili su ih Kraljevčani. Prvi meč odigran je u Kraljevu 4. decembra 1976. i Ribnica ga je lako dobila rezultatom 3:0 (15:08, 15:08, 15:11). U drugom delu sezone, u hali Čair 26. marta 1977. godine, odigran je daleko uzbudljiviji meč. Meč u kome je pobeda mogla da pogura Student ka opstanku. Student je vodio sa 2:1 u setovima 11:10 u četvrtom setu, ali nije uspeo da stigne do pobede. Student - Ribnica 2:3 (07:15, 15:04, 17:15, 11:15, 04:15). Da li je došlo vreme za revanš videćemo u petak.

Student - Ribnica, 26.03.1977; foto: Narodne Novine

ŽOK Student i Millennium doživeli su maksimalne poraze u okviru Prve lige. Student na gostovanju Sremu u Sremskoj Mitrovici, a Millennium kod kuće od Futoga. U pitanju su protivnici koji će se ove sezone boriti za vrh tabele. Naredne subote Millennium će gostovati u Kleku, dok Student u nedelju dočekuje ekipu Ivanjice. Utakmica se igra u hali Čair u nedelju od 18 časova.


Millennium - Futog, 01.11.2015.
Kada su u pitanju niški drugoligaši jedinu pobedu izborili su odbojkaši Desetke. Oni su u Vranju savladali domaću Mladost rezultatom 3:1. Sa pet bodova posle tri odigrane utakmice nalaze se na četvrtom mestu. Njihove klupske koleginice poražene su rezultatom 3:0 od ekipe Vranja. U narednom kolu seniori OK Desetka dočekuju Topličke Vitezove, ekipu kojoj su pozajmili četiri svoja igrača, dok seniorke igraju protiv Kuršumlije. Utakmice se igraju u nedelju 8.11. u sali OŠ Mika Antić, a program otvaraju seniorke od 16:30 časova.

Odbojkaši Millenniuma zabeležili su treći uzastopni poraz i sa samo jednim bodom nalaze se na devetom mestu. Bolja od njih ovoga puta bila je ekipa Pirota rezultatom 3:1. U sledećem kolu Millennium očekuje teško gostovanje prokupačkom Topličaninu.

Нема коментара:

Постави коментар