петак, 27. новембар 2015.

OVO SMO VEĆ OČEKIVALI!



Naravno, da smo očekivali da ekipa koja je u pet superligaških mečeva zabeležila četri pobede i nalazi se u gornjem delu tabele zabeleži pobedu u osmini finala kupa nad ekipom Inđije. Ne želimo da potcenimo Inđiju, ali smatramo da je trener OK Niš Saša Stefanović bio u pravu kada je zaključio da se trenutno ne nalaze u najboljoj formi.

Niš - Inđija 3:0, 24.11.2015.

Baš takve utakmice, u kojima se pobeda očekuje i podrazumeva, i kada utakmica dolazi posle velikog pražnjenja i pobede nad Partizanom, je najteže dobiti. Zato čestitamo igračima OK Niš što su u tome uspeli. Niš – Inđija 3:0 (25:14, 25:22, 25:21).

Niš - Inđija 3:0, 24.11.2015.

Ova sezona je po svemu što se događa, kada je muška odbojka u pitanju, istorijska. Takva je bila i ova pobeda u kupu. Malo je onih koji se sećaju sezone 1993/94. kada je ostvaren do sada jedini plasman među osam najboljih. Po tadašnjem sistemu igrale su se dve polufinalne grupe sa po četri ekipe. MOK Student igrao je tada u grupi u Novom Sadu i u konkurenciji Vojvodine, Ribnice i Smedereva ostao je na četvrtom mestu. Ovaj uspeh izjednačen je 24.11.2015. godine pobedom nad Inđijom. Danas u 13:00 časova počeće žreb na kome će odbojkaši klub Niš saznati ime protivnika u četvrtfinalnom dvomeču, koji će na programu biti 22. i 26. decembra. 

Ali, to nije jedino uzbuđenje koje nas danas očekuje. Od 17:30 OK Niš će gostovati šampionu države Crvenoj Zvezdi. Niš (pod imenom Student) i Crvena Zvezda do sada su odigrali četri prvenstvene utakmice. Dve u Prvoj ligi, u sezoni 1976/77, u kojima su oba tima zabeležila po jednu pobedu i na kraju te sezone ispala iz lige. Naredne sezone odigrane su još dve utakmice u okviru Druge lige. Crvena Zvezda je dobila obe i vratila se u društvo najboljih. Šta će nam doneti peti jubilarni prvenstveni duel ovih rivala saznaćemo danas. 

Oba niška prvoligaša Millennium i ŽOK Student doživela su nove neuspehe. Student na gostovanju Takovu u Gornjem Milanovcu, a Millennium u Beogradu na gostovanju istoimenoj ekipi. Još jedan voz za beg iz opasne zone prošao je pored naših prvoligaša. Priliku da uhvati sledeći Student će imati u Nišu kada u subotu 28.11. od 16 sati dočekuje beogradski As, a Millennium dan kasnije kada od 17:00 bude domaćin Takovu. Oba meča igraju se u Sali OŠ „Miroslav Antić“.

Нема коментара:

Постави коментар