понедељак, 4. април 2016.

OSTALI SPORTOVI!



Fudbal. Košarka. Tenis. Ostali sportovi. Ah da to smo mi ostali sportovi. Mogli bi da stave i sportovi drugog reda ili sportovi koje ne treba gledati i pominjati. Sramna kategorizacija brojnih internet stranica kada je sport u pitanju.
Podsetićemo samo da je odbojka jedini kolektivni sport koji je od raspada SFRJ doneo našoj zemlji zlatnu olimpijsku medalju. Da su odbojkaši na četiri uzastopna svetska prvenstva igrali u polufinalu. Da su i odbojkaši i odbojkašice iste godine osvojili zlatnu medalju na prvenstvu Evrope. Odbojka je jedini kolektivni sport od raspada SFRJ koji je na istoj Olimpijadi imao i mušku i žensku ekipu. O uspesima mlađih kategorija i pojedinačnim priznanjima koja su osvajale naše odbojkašice i naši odbojkaši nećemo ovom prilikom potrajalo bi.
Šta reći o domaćim šampionatima koji su rasadnik mladih talenata i u kojima se uvek više ekipa bori za najviši plasman. U prošloj sezoni ekipa iz Srbije osvojila je jedan od evropskih kupova.  Sve to nije važno, važan je meč Sautempton – Midlsbro, kome je namignuo Ronaldo i koje su boje kopačke defanzivaca belgijske lige, šta je uradio Rozenborg na gostovanju Lilistremu, zašto loše igraju Lejkersi, koliko policajaca obezbeđuje El klasiko ...
Za to vreme mi koji volimo odbojku i tražimo vesti o njoj skrolujemo ka dnu strane i čekamo da ugledamo dobro poznatu sliku lopta u mreži, lopta pored antene itd.. Zašto bi slika bila sa događaja o kome se svakako šturo izveštava. To su ostali sportovi.
Oni koji prate odbojku znaju kako da se informišu o aktuelnim događajima. Mnogi bi je još pratili i voleli, ali teško je zavoleti nešto što se zove ostali sportovi.

Нема коментара:

Постави коментар